DAAD Architecten bv
 
Paltz 21 9411 PM Beilen
 
Oude Kijk in ’t Jatstraat 6 , 9712EG Groningen
 
0593-582450
 
 

DAAD Architecten bv

Met het samengaan van DAAD Architecten en het gerenommeerde restauratiebureau OVT Architecten uit Groningen wordt conceptuele kracht en een ruime en gerenommeerde ervaring in restauratie van historische gebouwen gecombineerd. Met meer dan 30 jaar ervaring werken wij aan de instandhouding van belangrijke monumenten zoals de Martinitoren, de Martinikerk, verschillende monumentale hofjes en de Burcht in Wedde. Ook zijn we verantwoordelijk voor succesvolle transformaties zoals het Voormalige Werkgesticht te Veenhuizen, Het Paleis te Groningen of de Faculteit Theologie in Groningen.

Belangrijke diensten die wij voor u kunnen verrichten zijn het maken van restauratieplannen, herbestemming- en verduurzamingsadvies en het maken van (meerjaren)onderhoudsplannen. We hebben ruime ervaring met herstel van bevingsschade en planvorming voor versterking van monumenten.
We kunnen plannen uitwerken van de eerste opname van gebreken, opmetingen, technische opnames, calculaties/ begrotingen, bestekken, subsidieaanvragen en toezicht en directievoering tijdens de bouw. Wij weten goed de weg te vinden bij het aanvragen van subsidies zoals SIM-subsidie (Subsidie Instandhouding Monumenten, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed), GRRG-subsidie (Groot onderhoud en Restauratie Rijksmonumenten Groningen), RORG-subsidie (Regulier Onderhoud Rijksmonumenten Groningen) en ondersteuning bij aanvragen Nationaal Restauratiefonds (NRF).

Mochten de medewerkers in gesprek zijn of niet aanwezig zijn dan kunt u uw vraag ook stellen via de onderstaande button ‘Ik heb een vraag’