De Kookpotcast

De Kookpotcast is een podcast over historisch koken. Merit Hondelink, promovenda in de Archeobotanie aan de Rijksuniversiteit Groningen, doet onderzoek naar hetgeen de middenklasse in Nederland vroeger zoal at. Samen met Amanda Brouwers, promovenda Journalistiek, maakt ze de Kookpotcast om een breed publiek over haar onderzoek te informeren – en de rijke smaak van het verleden op je bordje te bezorgen.

Iedere aflevering werken we samen met een andere gastkok en staat een uniek recept of ingrediënt centraal. Wat is er zo interessant aan dit gerecht of ingrediënt? Met hem of haar gaan we aan de slag om iets uit het verleden op je bord te toveren. Soms werken we met historici, soms met koks of andere culinaire experts. Maar het is altijd een groot feest om het uiteindelijke resultaat te proeven.

Elke aflevering is voorzien van het originele recept, een hertaling, een ingrediëntenlijst en natuurlijk zit de aflevering vol met historische weetjes. Je kunt eerst luisteren en dan aan de slag gaan, maar ook direct met Merit en de gastkok meekoken (en dat is eigenlijk misschien wel leuker, heb je meteen iets om naar te luisteren tijdens het kokkerellen).

Mochten de medewerkers in gesprek zijn of niet aanwezig zijn dan kunt u uw vraag ook stellen via de onderstaande button ‘Ik heb een vraag’