Gemeente Oldambt

Johan Modastraat 6 9671 CD Winschoten

(0597) 48 20 00

info@gemeente-oldambt.nl

www.gemeente-oldambt.nl

Gemeente Oldambt

Oldambt is een gemeente in Oost-Groningen met Winschoten als een belangrijk verzorgingscentrum. De gemeente telt 16 kernen en ruim 38.000 inwoners. Samen met bijna 400 collega’s zetten wij ons dagelijks met veel enthousiasme in voor onze inwoners en ondernemers.

Oldambt heeft een rijke historie als Graanrepubliek met een uitgestrekt polderlandschap, het waddenkustgebied van de Dollard, de imposante herenboerderijen, arbeidershuisjes en renteniersvilla’s, de kenmerkende agrarische linten en de voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda als icoon en uithangbord. Oldambt heeft naast haar landschappelijk en archeologische erfgoed, ruim 200 rijksmonumenten, ca. 900 karakteristieke panden, 3 gemeentelijke monumenten en 4 rijksbeschermde dorpsgezichten.

Bij ons digitaal “kraampje” kunt u terecht met vragen (bijv. over beleid, regelgeving, bestemmingsplannen en vergunningen) over uw karakteristieke pand, gemeentelijk monument en/of rijksmonument.

 

Mochten de medewerkers in gesprek zijn of niet aanwezig zijn dan kunt u uw vraag ook stellen via de onderstaande button ‘Ik heb een vraag’