Groene Grachten

Mauritskade 64 1092 AD Amsterdam

(0)20 210 14 46

info@degroenegrachten.nl

www.degroenegrachten.nl

Groene Grachten

In 2012 richtten Wubbo Ockels en Suze Gehem De Groene Grachten op met de woorden: “Als zelfs een eeuwenoud grachtenpand duurzaam kan, dan kan het toch overal”. Sindsdien maken we impact met het verduurzamen van gebouwen en gebieden, door te beginnen met de moeilijkste panden: monumenten.

Wilt u direct zelf aan de slag met de eerste verduurzamingsstappen? Belangrijke kennis en ervaring over het verduurzamen van monumenten hebben we voor u samengevat in De Groene Menukaart. Op onze website kunt u lezen welke duurzame mogelijkheden er zijn en hoe dit kan worden aangepakt in uw situatie. Er zijn inmiddels menukaarten speciaal voor woningen, kerken, boerderijen, molens, forten en buitenplaatsen. Via een interactief pand op de website ontdekt u welke maatregelen u kunt treffen.

De maatregelen zijn onderverdeeld in de thema’s: Quick wins, Isolatie & Ventilatie, Elektriciteit, Verwarming en Water & Groen. We laten zien wat de maatregelen betekenen voor het comfort, besparing, de milieu impact en hoe het zit met financiering en regelgeving. Bij interesse kunnen de maatregelen toegevoegd worden aan een ‘wensenlijstje’ en zo krijgt u meteen een helder overzicht van de mogelijkheden in uw situatie.

Mochten de medewerkers in gesprek zijn of niet aanwezig zijn dan kunt u uw vraag ook stellen via de onderstaande button ‘Ik heb een vraag’