Nibag

Demmersweg 122
7550 AL Hengelo

Frankenweg 1
5340 AC Oss

06 29 58 16 12

r.bos@nibag.nl

www.nibag.nl

Nibag

Wie zijn wij?

Nibag is een multidisciplinair adviseur en partner op het gebied van vastgoed- en huisvestingvraagstukken. Op het gebied van erfgoed en monumenten is Nibag werkzaam in bouw- en restauratietechniek, onderhoud, verduurzaming en herontwikkeling van historisch en monumentaal vastgoed. Op die manier zijn er tal van projecten gerealiseerd, van groot tot klein, van particulier tot rijksoverheid. De specialisten van Nibag voeren proactief en integraal de regie over vraagstukken binnen maatschappelijk en commercieel vastgoed. Wij helpen onze klanten op het gebied van technische oplossingen, innovaties, onderhoud, restauratie, kosten, ontwerpen, vergunningen, subsidies en bewustwording van hun vastgoed.

Voor historische- en monumentale gebouwen bestaat de behoefte voor het verduurzamen van het gebouw. Het is echter de vraag welke mogelijkheden hiertoe bestaan, wat de kosten/baten zijn en wat de gevolgen hiervan zijn voor het monument. Om daar een antwoord op te krijgen kunnen wij een duurzaamheidadvies voor monumenten verzorgen (DuMo).

Door een multidisciplinaire aanpak met de kennis van energie en de passie voor cultuur- en bouwhistorie, zorgen wij voor instandhouding en verbetering van uw monumentaal erfgoed. De status en omschrijving van het monument bieden inzicht in de aanraakbaarheid, hiervoor stellen we (indien niet voorhanden) een waardestelling op bouwhistorisch onderzoek. De inspecteur komt bij u langs om uw wensen en ambities te bespreken en voor een opname op het gebied van bouw- en installatietechniek. Tevens wordt d.m.v. het analyseren van de energierekening de huidige stand van zaken in kaart gebracht. Nibag presenteert een overzichtelijk rapportage van mogelijke verduurzamingsmaatregelen, afgestemd op het monument en waarbij kosten, baten, details en belangrijke aandachtspunten zijn omschreven.

Nibag kan eveneens de realisatie van de voorgenomen plannen te begeleiden, bijvoorbeeld door het verzorgen van de vereiste vergunningen, het verzorgen van offerteaanvragen en benutten van subsidie- en financieringsmogelijkheden.

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website ww.nibagh.nl of contact opnemen met Rolf Bos r.bos@nibag.nl  of 06 29 58 16 12

Mochten de medewerkers in gesprek zijn of niet aanwezig zijn dan kunt u uw vraag ook stellen via de onderstaande button ‘Ik heb een vraag’

Standhouders

Onze partners

Net als tijdens de reguliere inloopbijeenkomsten en de vorige fair kunt u op de informatiemarkt bij onze partners ‘binnenlopen’ en uw vragen stellen. Om in gesprek te gaan klikt u op de button ‘ga in gesprek!. Mochten alle medewerkers bij de betreffende partnerpagina al in gesprek zijn dan kunt u uw vraag ook stellen via de button ‘Ik heb een vraag’. Een deel van de partnerpagina’s is niet bemenst, deze staan onder het kopje ‘Overige partners’. U kunt daar wel gebruik maken van de button ‘ik heb een vraag’.

 • Boerderijenfonds
  Landelijk stimuleringsfonds voor verduurzaming, herbestemming en restauratie van agrarisch erfgoed.
 • DONATUS
  Onderlinge verzekeraar voor erfgoed. ‘Elk monument is uniek.’
 • Erfgoedloket Groningen
  Uw kosteloos en onafhankelijk informatiepunt voor al uw vragen over uw erfgoedpand in relatie tot de aardbevingsproblematiek.
 • Gemeente Eemsdelta
  Informatie over ontwikkelingsmogelijkheden en vergunningsprocedures voor inwoners van de gemeente Eemsdelta.
 • Energieloket Groningen
  Voor al uw vragen over energiebesparing.

Overige partners

Hieronder vindt u partnerpagina’s van onze partners die niet live aanwezig zijn op de informatiemarkt,
u kunt natuurlijk wel uw vraag stellen via de button ‘ik heb een vraag’.

 • abcnova
  Integraal werkend adviesbureau op gebied van ruimtelijke projecten en processen. Experts in de gebouwde omgeving voor morgen en overmorgen.
 • Adema architecten
  Architectenbureau gespecialiseerd in restauratie en herbestemming.
 • BügelHajema
  Allround adviesbureau voor ruimtelijke ordening en milieu.
 • DAAD Architecten bv
  Bureau voor ontwerp en onderzoek onder andere op gebied van duurzaam bouwen en restauraties.
 • De Kookpotcast (PodGront)
  Historische kookpot casts.
 • De Rode Smid
  Restauratie van, en nieuw, metaal- en smeedwerk.
 • Dijkoraad
  Ingenieursbureau gespecialiseerd in verduurzaming en onderhoud.
 • Erfgoedvereniging Bond Heemschut
  Belangenorganisatie voor behoud van onze waardevolle leefomgeving.
 • Gemeente Midden-Groningen
  Informatie over ontwikkelingsmogelijkheden en vergunningsprocedures voor inwoners van gemeente Midden-Groningen.
 • Gemeente Westerkwartier
  Informatie over ontwikkelingsmogelijkheden en vergunningsprocedures voor inwoners van de gemeente Westerkwartier.